Anatomy Trains ideologia

Anatomy Trains on kokonaisvaltainen näkemys tuki- ja liikuntaelimistön anatomiasta, rakenteesta ja toiminnasta. Selkeänä erityispiirteenä Anatomy Trains-näkemyksessä ovat myofaskiaaliset jatkumot, jotka muodostuvat lihaksista ja sidekudoksesta, faskiasta.

Myofaskiaaliset jatkumot ovat osa faskiaalista järjestelmää. Faskia on kolmiulotteinen verkko, joka on kaikkialla kehossa. Se luo yhteyden päästä varpaisiin ja luusta ihon pintaan. Faskia rakenteena ei ole uusi, mutta sen vaikutus kehon toimintaan on ymmärretty vasta muutaman viime vuosikymmenen aikana paremmin. Aikaisemmin sitä on pidetty vain muiden rakenteiden ”pakkausmateriaalina”, koska se muodostaa kalvon luiden, lihasten, sisäelinten, hermojen jne. ympärille. Sen lisäksi, että se muodostaa pusseja eri rakenteiden ympärille, se myös verhoaa yhtenäisesti kolmena eri kerroksena koko kehoamme.

Faskiassa on todettu olevan paljon autonomisen hermoston hermopäätteitä sekä suurin osa elimistömme asentoa ja liikettä aistivista hermopäätteistä, siksi se vaikuttaa vahvasti asentoihin ja liikkumiseen sekä niiden hallintaan. Koska faskia kietoutuu lähes kaikkeen elimistössämme, mukaan lukien aivomme ja sisäelimemme, on faskia ymmärrettävä osana kokonaisuutta, ei erillisenä rakenteena, jotta siitä saa käytäntöönsä sovellettavan työkalun.

Anatomy Trains Structure & Funtion koulutuskokonaisuus (AT1 ja AT2)

Nelipäiväisessä Anatomy Trains Structure & Funtion koulutuksessa (AT1 + AT2) opit myofaskiaalisten jatkumoiden anatomian ja niiden vaikutuksen kokonaisuuteen. Ennen kaikkea opit niiden soveltamisen käytäntöön niin asennon kuin kolmiulotteisen liikkeen arvioinnissa.

Kehon rakenteen ja toiminnan tasapainottamiseksi tarjoamme työkaluiksi manuaalista myofaskiaalista käsittelyä sekä perinteisesti että liikkeeseen yhdistettynä.

Olitpa sitten manuaalisen käsittelyn, liikunnan tai terveydenhuollon  ammattilainen, Anatomy Trains koulutukset tarjoavat sinulle loistavan jatkokoulutuksen, jonka käytännönläheiset, helposti käytäntöön sovellettavat opit voit nivoa jo hankkimaasi ammattitaitoon.

Fascial Release for Structural Balance (FRSB) -koulutukset

Kouluttautumista voit jatkaa FRSB koulutuksiin, joissa opiskellaan kehon eri segmenttien yksityiskohtaista toiminnallista anatomiaa ja niiden vaikutusta kokonaisuuteen . Koulutuksessa luodaan prosessi kuinka tasapainottaa yksityiskohtien kautta kokonaisvaltaisesti asentoa ja liikettä.  Koulutus painottuu manuaaliseen käsittelyyn.

Anatomy Trains in Training ja Toiminnallinen myofaskiaalinen harjoittelu koulutukset (ATiT ja TMH)

Kaksipäiväiset koulutuskokonaisuudet keskittyvät viemään teoriassa opittuja tietoja käytäntöön harjoitteiden ja liikkeen arvioinnin työkalujen avulla. Passiivinen elämäntyyli aiheuttaa faskiakerrosten takertumista toisiinsa ja kiinnikkeiden muodostumista, mikä heikentää voimantuottoa sekä altistaa loukkaantumisille ja kivuille. Samoin yksipuolinen kuormitus, esimerkiksi tietty urheilulaji, voi rasittaa faskiaa ja sen toimintakykyä. Harjoittelussa olisikin aina aiheellista huomioida myös faskian hyvinvointi.

Harjoittelun yksilöinti aloitetaan asennon ja liikkeen arvioinnista. Suosituksena, mutta ei välttämättömyytenä, on käydä Anatomy Trains 1 & 2 koulutukset ennen koulutuksiin osallistumista.

 

 

Ota yhteyttä